شهرستان شدن صالحیه و الزامات آن
- شناسه خبر: 4139
- تاریخ و زمان ارسال: 9 آبان 1402 ساعت 05:33
- بازدید : 39 views
- نویسنده: sara hosseini
✍️یادداشت مهمان| مهندس اصغر علیزاده
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی افاق مردم ، افکار عمومی در نگاه اول تشکیل شهرستان صالحیه که جمعیت آن براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ از ۶۰ هزار نفر تجاوز نمیکند را به طرحی بسیار خنده دار و شاید ملال آور تلقی کند اما آنچه روشن است اگر ملاحظات سرزمینی و توسعه قلمروهای محیطی در این فرضیه لحاظ شود،انجام این طرح نه تنها در دسترس است بلکه بسیاری از منازعات محلی و سازمانی درخصوص حدود و ثغور واحد های مختلف سیاسی را رفع و منتج به شکوفایی و رشد مناطق محروم ذیل آن خواهد شد .
🔷 بدون تردید تاسیس شهرستان صالحیه با ترکیب تعدادی از واحدها و مناطق واقع در حومه این شهر آغاز خواهد شد و این مهم از ناحیه شمال این شهر یعنی کوی گلستان و تا پهنه های متصل به جاده ترانزیتی تهران – ساوه که نوعا از محدوده مرکزی شهرستان بهارستان بشمار می روند امکان پذیر نیست زیرا با انتزاع صالحیه طی ۷۰۰ هکتار مساحت،ماهیت جمعیتی و سرزمینی بهارستان بقدر کافی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت چه بسا که بخشی از وسعت این شهرستان نیز با تقسیمات از این دست از پیکره آن جدا شود .
🔷 بنابراین باید به ناحیه جنوبی،شرقی و بخشی از غرب شهر صالحیه که ای بسا مقدمات ترکیب آن نیز فراهم است رجوع کرد. از یک سو الحاق روستای حسین آباد و علی آباد که به رغم قرار گرفتن در حریم شهر صالحیه،در کمال تعجب توسط شهرستان اسلامشهر مدیریت می شود و از دیرباز موجب چالش ها و مشکلات عدیده ای برای ساکنین این روستاها شده و بار بزرگی را به شهر صالحیه با اِشغال سرانه های محدود آن تحمیل کرده است. از طرفی باتوجه به نص صریح قانون که اشعار دارد “در صورت رسیدن نصاب روستاهای واقع در حریم شهرها به ۱۰ هزار نفر باید بعنوان مناطق منفصل شهر مادر قلمداد شوند” اگر فرضیه شهرستان صالحیه نیز به شکست منجر گردد باید بزودی این مهم عملیاتی شده تا مدیریت واحد و یکپارچه در این بخش تحقق پیدا کند .
🔷 از یک سوی دیگر الحاق روستای امامزاده باقر (ع) که همانند دو روستای علی آباد و حسین آباد اسلامشهر براساس طرح جامع در حریم شهر صالحیه قرار دارد و در امتداد آن روستای شهرستانک تا ۳۰۰ هکتار از اراضی واقع در مجاور پارک جنگلی و آرامستان بهشت فاطمه(س) صالحیه که از حریم شهرستان رباط کریم بشمار می روند،محدوده شهرستان فرضی را متصل به جاده وهن آباد و در همسایگی جاده تهران – قم قرار می دهد. اما جذاب ترین قسمت تشکیل شهرستان صالحیه الحاق شهرک واوان است که از بافت اسلامشهر جدا افتاده و در موقعیت بلافصل با شهر صالحیه قرار دارد. اگر تمام ابعاد جغرافیایی، کالبدی و دسترسی برای این مهم مطالعه گردد قطعا الحاق شهرک واوان بعنوان یک منطقه شهری از اولویت های اصلی در بررسی هرگونه طرح و تقسیمات برای شهر صالحیه اطلاق می شود .
🔷 با طی فرایندها و الحاقاتی که ذکر آن گذشت،شهرستان صالحیه همانند شهرستان های چاراویماق اهر،هوراند و ده ها شهرستان دیگر در کشور با یکشهر و چندین روستای دیگر در شرایط ایده آل مواصلاتی از جاده الغدیر،کمربندی جنوبی تا جاده وهن آباد در حوزه نفوذ آن تصویب و با وسعت ۴ هزار هکتار و شمول ۳۰۰ هزار نفر جمعیت بنظر می رسد بعنوان محدوده سیاسی مترقی پیشنهاد و راه اندازی می شود .
#افاق مردم